Tips tegen Stress

Een van de grootste vijanden van het leven die we het meeste tegenkomen: stress… We weten dat stressen niet goed voor ons is, maar hoe vaak liggen we vervolgens in bed te piekeren en stressen over van alles en nog wat? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb dat  h e e e l  vaak. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar oplossingen en deze deel ik graag met jullie! <3

 

Tip 1

Ga iets hersenloos doen: ga knutselen, schilderen of tekenen. En als je niet zo creatief bent: ga puzzelen of opruimen. Ben je sportief? Ga lekker sporten! Doe iets waar je niet veel bij na hoeft te denken.

 

Tip 2

Als je blijft piekeren en het je niet lukt om hersenloos te zijn, verplaats je gedachten dan! Lees een boek, luister muziek of kijk een leuke serie/film. Je hoofd hoeft niet compleet leeg te zijn, maar alle stressvolle gedachten moeten even opsodemieteren.

Geen Stress

Tip 3

Zorg voor balans. Af en toe heeft iedereen wel eens een stressvolle tijd, maar je moet ervoor zorgen dat je vervolgens ook je rust pakt. Altijd alleen maar gestrest zijn is voor niemand goed. Wat ook helpt: een avondje lekker alleen voor jezelf. Een lekker kopje thee (of wijn), een dekentje, comfortabele kleding en een goede film helpen mij altijd enorm om tot rust te komen. En voor de mannen (/gamegirls) heb ik één woord: gamen.

 

Tip 4

Blijf lachen! Het is wetenschappelijk bewezen dat er bij het lachen pretstofjes in je hoofd worden aangemaakt waardoor je je gelijk blijer en rustiger voelt.

Ingerdiënten
Tip 5

Go to the roots of your stress… Waarom ben je eigenlijk zo gestrest? En wat kun je eraan doen? Misschien leg je de lat te hoog voor jezelf, wil je alles onder controle hebben, ben je een jaknikker of ben je een uitstelgenie. Onderzoek waar je stress vandaan komt, zodat je er iets aan kunt doen (en doe dat vervolgens ook 🙂 ).

 

Tip 6

Probeer je aandacht bij één ding te houden. Tegenwoordig wordt er van ons verwacht dat we altijd multitasken, maar het is ook menselijk om je gedachten bij een moeilijke klus enkel op die klus te richten. Zo behoudt je de rust in je hoofd en zorg je voor een beter resultaat.

relax

Tip 7

Schrijf je zorgen op en maak lijstjes! Dit helpt mij altijd enorm als er een enorme hoeveelheid gedachten door elkaar dwarrelen. Haal alles uit je hoofd en schrijf het op. Bekijk vervolgens wat er op papier staat en bedenk wat je nu écht belangrijk vindt. Streep dingen weg als ze er eigenlijk helemaal niet toe doen en stel prioriteiten. Schrijf je hoofd lekker leeg!

 

Tip 8

Hakuna Matata! Heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet! Het klinkt zo simpel, maar het kan zo lastig zijn. Hoe geniet je? Wat bij mij helpt is om stil te staan bij het nu. Even niet denken aan wat er morgen, vanavond, over een uur of zelfs over 5 minuten gebeurd. Gewoon alleen even denken aan het hier en nu en genieten. Lees hier meer over leven in het  nu.

 

Heb jij nog een gouden tip tegen stress? Laat het even weten in de reacties en help je medemens!

H a k u n a  M a t a t a  en ENJOY! 🙂

 

rust

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/koffie1q/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.