Header koffie cupcakes

Koffie met cupcakes? Kan dat? Zeker! Althans, meer cupcakes met koffie. Samen met de koffiebonen van EspressoKopen.nl heb ik een heerlijk recept gevonden voor cupcakes met, jawel, koffie (en chocola). Lees meer over dit heerlijke recept hieronder! 😀

 

Wat heb je nodig?

Zonder ingrediënten is er geen koffie cupcake, dus wat heb je nodig:

 • 20 gram koffiebonen (mijn koffiebonen heb ik van EspressoKopen.nl. Klik hier voor de productpagina van de koffiebonen)
 • 100 gram pure chocolade
 • 175 gram margarine boter
 • 100 gram suiker
 • Snufje zout
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 zakje bakpoeder
 • 200 gram bloem
 • 6 eetlepels melk
 • 3 eieren
 • Plastic boterham- of diepvrieszakje
 • Cupcakevormpjes

 

ngredienten Koffie cupcakes Koffie cupcakes Koffiebonen

En dan?

We hebben de ingrediënten, en nu? Eerst vetten we de cupcakevormpjes in met boter en vervolgens strooien we daar wat bloem overheen. En dan mag je je agressie van de afgelopen week uiten! De koffiebonen moeten namelijk in het plastic zakje gedaan worden en met een deegroller mag je deze kapot maken. Zelf had ik geen deegroller in huis, maar een volle fles Jillz doet prima zijn werk. Niet alleen de koffiebonen mogen kapot, maar je mag je agressie ook nog even aan het werk zetten om de chocola fijn te hakken. Tip: doe het fijner als op onderstaande foto.

 

Jillz Koffie cupcakes Chocola koffie cupcakes

Op de foto zien we dat de chocolade verdeeld is in twee groepjes. Dit is niet voor niets, want de helft van de chocolade moet gesmolten worden. Hoe doen we dit zonder dat het aanbrand? Eerst zetten we een pannetje op het vuur met water erin, dit laten we koken en dan doen we er een kleiner pannetje in met de chocoladestukjes. Het pannetje drijft in het andere pannetje en zo vervormt de chocola al snel tot een lekkere pasta. Als dat niet even slim is..

 

Chocola smelten Gesmolten chocola

Als het gesmolten is mag er gemixt worden. Als eerst mag de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout met elkaar gemengd worden. Daarna mag de chocolade hier in stapjes bijgevoegd worden, waarna vervolgens de eitjes mogen zwemmen in het creme-achtige beslag. Het bakpoeder moet met de bloem samengevoegd worden en daarna mogen deze ook naar het feestje in de beslagkom. Ook de melk is nu uitgenodigd. De melk en het meel moeten wel een beetje met elkaar afgewisseld worden en in stapjes met het beslag gemengd worden, anders krijgen we een witte keuken vol meel. Vervolgens mogen de koffiebonen en de andere helft van de chocolade door het beslag. Zorg wel dat je nog wat koffiebonen overhoud voor de versiering van de cupcakes. Hierna mag het beslag in de vormpjes en dan rechtstreeks in de (voorverwarmde)oven geplaatst worden, 25 minuten op 175 graden.

 

Beslag koffie cupcakes Oven koffie cupcakes

Daarna, als je geduld hebt, de cupcakes even af laten koelen en sprenkel dan de overgebleven koffiebonen over de cupcakes heen. Mijn geduld was niet zo groot, dus ik verbrandde op dit punt mijn tong.

 

Koffie Koffie cupcakes Hap koffie cupcakes

Ik zou zeggen, zet nog wat koffie en nodig een gezelschap uit om deze heerlijke lekkernijen samen te proeven! De verpulverde koffiebonen geven nog wat extra textuur en knapperigheid aan de cupcakes en de chocola zorgt weer voor een lekkere creme in het midden van de cupcakes. Een prima combinatie wat mij betreft!

 

Koffie cupcakes mmm Koffie cupcakes

 

Ben jij benieuwd naar de koffiebonen die hier gebruikt zijn? Bestel ze hier!

Dit recept is geïnspireerd van MijnReceptenBoek.nl.

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/koffie1q/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.