mijn-favoriete-series

Het wordt weer kouder en dat betekent dat de ultieme Netflix & Chill periode is aangebroken. Hoe lekker is het om met een heerlijk warm dekentje een serie te kijken. Hiervoor moet je natuurlijk wel leuke series vinden, maar geen paniek, want daar komt Koffie Met Peper met de oplossing. Een overzicht van mijn all-time favoriete series!

 

  • Friends

De mensen die mij een beetje kennen, weten al dat deze serie niet kan ontbreken. Friends is een humoristische serie over een vriendengroep in New York die daar allerlei dagelijkse problemen meemaken. Ik kan oprecht zeggen dat ik deze hele serie minimaal 12x heb gekeken. Daarna ben ik gestopt met tellen. Je raakt bevriend met de Friends. Zelf heb ik ook heel erg dat ik de Friends personages met mijn eigen vrienden ga vergelijken. Er is altijd wel iemand in je vriendenkring die op een personage van Friends lijkt, en dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een serie kijkt over je eigen vrienden. Zelf vind ik mij een mix van Rachel en Phoebe (en sowieso heb ik de eetgewoontes van Joey 🙂 ).

friends
  • How I Met Your Mother

Over friends gesproken, How I Met Your Mother is wederom een serie over een vriendengroep in New York. Deze serie lijkt qua insteek erg op Friends en het geeft mij ook hetzelfde gevoel. Het grote verschil is dat deze serie wat moderner is. In How I Met Your Mother vertelt de vader van twee kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Ik zal niks spoileren, kijk het maar gewoon. Omdat ik al zei dat deze serie mij hetzelfde gevoel geeft als Friends, kan ik mezelf en mijn omgeving ook weer vergelijken met de personages. Ik voel mij hierbij het meest verbonden met Marshall & Lily.

how-i-met-your-mother
  • Breaking Bad

Wederom een grote favoriet: Breaking Bad. Het is zo erg dat ik een t-shirt heb met Walter White erop. Breaking Bad is een serie over een scheikundeleraar, die hoort dat hij kanker heeft en vervolgens drugs gaat brouwen. Wel moet je er een beetje aan wennen. Bij de eerste paar afleveringen had ik niet veel zin om verder te kijken, maar boy, ben ik blij dat ik dat toch gedaan heb. Ik kan gerust zeggen dat ik Breaking Bad écht het beste in elkaar vind zitten van alle series. Geniaal bedacht!

breaking-bad
  • Orphan Black

Ik hoor niet veel mensen over deze serie, maar persoonlijk vind ik het ge-wel-dig. Deze serie begint met een meisje genaamd Sarah die iemand zelfmoord ziet plegen, maar ze lijken precies op elkaar.  Sarah neemt de identiteit over van dit meisje en komt achter verontrustende dingen… (Sarah wordt gespeeld door Tatiana Maslany, een geweldige actrice trouwens). Spannend! Maar ik verklap lekker niks, gewoon kijken dus! 😉

orphan-black

  • Full House

Ik had deze serie voor het eerst gezien in New York samen met mijn familie, en ik werd gelijk verliefd. Full House gaat over een familie die hun moeder heeft verloren en met de hulp van vriend en broer voed de vader zijn 3 kinderen op. Hetgene waar ik wel echt overheen moest komen was het verschrikkelijke live publiek, dat om elk ding dat er gezegd wordt lacht alsof ze nog nooit van comedy gehoord hebben. Als je daaroverheen kijkt zie je een geweldige serie die humor en levenslessen in één aflevering laat zien. Je raakt helemaal vertrouwd met de familie en het leukste is dat je ze écht ziet opgroeien.

full-house
  • South Park

South Park: wie kent het niet! Je moet houden van de grove humor, maar ik vind deze serie altijd zo geniaal. Ze spelen zo enorm goed in op de zaken die spelen in de wereld. Daarom is het ook gewoon leuk om bij te houden, al helemaal omdat ze tegenwoordig één verhaallijn volgen in verschillende series (bijvoorbeeld over Trumps electie). AWESOME!

south-park
  • Rick & Morty

Als je South Park leuk vind, vind je Rick & Morty vast ook leuk. Ik waarschuw alvast: het kan een hele rare serie zijn, maar ook deze serie zit zo goed in elkaar. Het gaat over een opa en een kleinkind, geïnspireerd op Doc & Morty van Back To The Future, die allerlei wetenschappelijke avonturen meemaken. Er komt ook een stukje filosofie bij kijken. Ik vind dit zo’n grappige en geweldige serie.

rick-morty
  • Once upon a time

Once upon a time is een serie over sprookjes die tot leven komen. Nee, niet op de kinderachtige manier, meer op de Harry Potter fantasy manier. Ik hou van sprookjes en deze serie is voor mij tevens een excuus om steeds weer sprookjes te kijken. Het klinkt nu allemaal heel zweverig, maar dat is het totaal niet. Mijn lieve down to earth vriendje vind de serie net zo leuk als ik, dus het ligt niet alleen aan mijn sprookjeskop. Ik vind dit echt zo’n serie die je steeds zo snel mogelijk verder wilt kijken. Frustrerend als je steeds moet wachten op nieuwe afleveringen. 🙁

once-upon-a-time

Hopelijk kom je met deze series door deze koude periode heen. Pak je dekentje erbij, misschien een lekker theetje en chill ze!

 

Enjoy jouw series deze Netflix & Chill periode! <3

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/koffie1q/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.