https://koffiemetpeper.nl/wp-content/uploads/2019/02/2-je-passie-zoeken-enzoJe kent het wel: je moet wat nuttigs doen met je leven. Je moeder zegt het, je lievelingstijdschrift zegt het en uiteraard wil je zelf ook oud worden en zonder spijt terug kijken op je leven. Dat is allemaal mooi en prima, maar wat is dat ‘nuttigs’ en hoe vind je het?

 

Mijn antwoord…

 

Al sla je me dood, ik zou het niet weten.

Ik ga je geen onzin verkopen met ‘kijk diep in jezelf’ of ‘ga op de boeddhistische tour’. Been there done that en dat is NIET het antwoord op je vraag. Zo heb ik zelf een boeddhistische cursus gedaan wat sowieso enorm interessant was. Ik heb de Dalai Lama zien spreken in levende lijve wat sowieso een eer was en erg inspirerend. Maar heeft het mij naar mijn passie gebracht? Sowieso niet. Wat het mij wel heeft gebracht is veel ander moois, maar dat is voor een andere keer.

 

Je passie zoeken is iets dat je leven nut geeft. Maar het is ook iets waar je enorm in kunt verdwalen. Mensen die dichtbij mij staan hebben verdwaalde Lisa mogen aanschouwen, en mogen dat nu nog steeds. Elke week had ik wel weer een nieuw levensplan. En eigenlijk begon dat al in 2015 toen ik met Koffie met Peper begon. Vanaf toen stopte het eigenlijk niet met nieuwe passies en ideeën. Een greep van wat er voorbij is gekomen:

Vlogger/blogger

Tattoo artist

Designer

Honden kledinglijn

Communicatie professional

Boeken schrijfster

Social media specialist

Schilder

Juwelen maken

Boeddhistische cursussen geven

 

Je kon het zo gek niet bedenken of het stond wel op mijn to do lijstje. Mijn brein was een trein waarvan de remmen waren gebroken, en eigenlijk is die trein nooit tot stilstand gekomen. Ik heb op een gegeven moment een paar dingen gekozen om een kans te geven en de rest (voor nu) laten vallen. Die paar dingen ga ik doen, zo goed als ik kan. Ik ga die paar dingen een échte kans geven. Lukt het? Yay, misschien wel een passie voor het leven gevonden! Mislukt het? Yay, heb ik ervaring opgedaan om het nu te doen zoals het wel moet! We leggen zoveel druk op whatever we ook aan het doen zijn. En waarom eigenlijk?

 

Misschien is het wel prima dat die trein nooit tot stilstand zal gaan komen. Misschien is het helemaal goed dat hij langs elk station sjeest. Want eerlijk: als die trein eenmaal stilstaat kunnen we niet wachten tot die weer gaat rijden. Niet dan?

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/koffie1q/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.