Philosophy Friday 60x45

“Appreciation is the key to happiness.” Wanneer je tevreden bent met jouw leven ben je gelukkig. Makkelijk gezegd, maar nu nog waar maken! Hoe bereik je appreciatie? Hoe word je nou écht tevreden met jouw leven? Volg deze 6 stappen naar appreciatie!

 

Appreciatie

Stop met vergelijken

Iedereen vergelijkt zichzelf wel met iets of iemand. Je leeft altijd in een wereld met anderen om je heen. Anderen die het misschien beter hebben dan jij, denk je, maar dat zegt niets! Iemand kan alles hebben maar nog steeds ongelukkig zijn omdat hij of zij zijn leven niet apprecieert. Vergelijken heeft dus totaal geen zin als je geluk zoekt.

 

Ben dankbaar

Sta eens stil bij alles wat je hebt en meemaakt. Is het mooi? Jij hebt geluk! Ben alles dankbaar en deel je geluk. Is het niet mooi? Dan is het leerzaam! En vervolgens maak je het mooi door het toch te appreciëren. Je kunt nooit alles hebben, maar zelf met weinig kun je gelukkig zijn. Accepteer dat wat je hebt en wees er dankbaar voor. Dan kunnen lelijke dingen opeens veranderen in iets moois.

 

Deel je dankbaarheid

Ben dankbaar en laat je dankbaarheid aan anderen zien. Zo deel je je appreciatie met de ander en daardoor ontvangen zij ook wat geluk. En andersom werkt het ook: omdat zij jou nu weer dankbaar zijn kun jij daarvan meegenieten!

 

Acceptatie

Een woord wat al vaker terug kwam is acceptatie. Acceptatie is de eerste stap naar appreciatie. Als je iets wilt appreciëren moet je het eerst accepteren. Het is makkelijk om te denken dat alles saai of niet leuk is, maar als je alles om je heen accepteert zoals het is kun je het zelf verbeteren. Dan kun je beseffen dat je het eigenlijk gewoon keigoed hebt! En als dat besef er is, heb je het ook keigoed.

 

Leef in het moment

Elk moment is een mooi moment, dus geniet ervan! Elk moment is ook een kort moment, het is namelijk nu al voorbij. Je hebt de keus om het moment te leven of om het moment te volgen. Wat kies jij? Klik hier als je meer wilt lezen over leven in het moment.

 

Besef wat jij wilt

Het is jouw leven en om jouw leven te kunnen appreciëren moet je beseffen wat jij wilt. Zorg ervoor dat je dat niet uit het oog verliest en blijf challanges opstellen voor jezelf. Zo wordt je leventje nooit saai en apprecieer je je resultaat nog meer.

 

Appreciatie Header

 

Philosophy Friday: Appreciatie

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/koffie1q/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.