Hamster Header

Je hebt hamsterfans en je hebt hamsterhaters. Je hebt ook mensen die een hamster nemen en hem daarna laten wegrotten in zijn kooitje. Om dat te voorkomen licht ik jullie voor over de voor- en nadelen van een hamster in huis.

Ik en mijn JJ

Maak kennis met Meneer Dokter Professor Smokin Lemmiwinks De Hamster. Dat is nog eens wat anders dan Hamtaro! Laat ik beginnen met zijn geschiedenis (we noemen hem voor het gemak maar even Lemmiwinks).

Lemmiwinks was een mooi goudhamstertje dat leefde in de Boerenbond op de hoek. Dat is waar wij elkaar voor het eerst ontmoetten. Aangezien Lemmiwinks me het liefste aankeek (en omdat het de enige hamster was die niet sliep) koos ik voor hem. Een nieuwe vriendschap ontstond! Toen mijn moeder thuis kwam en ze Lemmiwinks op de keukentafel zag zitten kreeg mijn vriendje er meteen een nieuwe bijnaam bij: de rat. Mijn andere huisgenootjes vonden Lemmiwinks wel erg leuk, zolang zij hem niet hoefden te verschonen.

 

Hamster Voedsel Hamster Tunnel

Nadelen:

  • Voeden

Veel moeite is dit niet, maar het is al snel vergeten. Al helemaal omdat de hamster langer doet dan 1 dag met zijn bakkie en zijn flessie, maar niet roept wanneer hij honger of dorst heeft.

  • Verschonen

Dan is er natuurlijk het mindere werkje: zijn kooitje verschonen. Het stinkt, alles plakt aan elkaar vast door het opgedroogde plas en overal liggen keuteltjes.

  • Stank

Als je denkt dat het verschonen de stank verhelpt moet ik je teleurstellen. Dit is niet altijd het geval. Het helpt wel, maar soms is de stank écht niet weg te krijgen. Ik weet niet of het een levensfase van de hamster is, maar vervelend is het wel.

  • Schuldgevoel

Niet iedereen zal hier last van hebben, maar als je een beetje een dierenvriend bent zal je je schuldig voelen als je je hamster soms te weinig aandacht geeft. Misschien vindt de hamster de aandacht wel kei irritant, dat weten we niet, maar eten, drinken en een schoon huisje zou hij wel waarderen.

 

Hamsterbal Hamsterballetje

Voordelen:

  • Schattig

Het eerste punt waarom veel mensen een hamster willen kopen: schattigheid. Maar onthoud wel dat een hamster geen echt knuffelbeest is.

  • Gezellig

Hele gesprekken zal je hamster niet met je voeren, maar zijn aanwezigheid is wel erg gezellig. Tip: als je denkt dat een hamster er leuk uitziet op je schouder: dat klopt. Maar uit ervaring heb ik gemerkt dat hij eraf kan vallen. Geen goed huisdier voor een piraat dus.

  • Hamsterbal

Zonder hamster heb je niks aan een hamsterbal, en een hamsterbal is geweldig. Wie wil er nou niet een plastic bal voorbij zien komen met daarin een hamster die geen idee heeft waar hij naartoe gaat of wat er gebeurt!

  • Grappig

Hamsters hebben af en toe best een goed gevoel voor humor. Bijvoorbeeld wanneer ze het decolleté van je oma inkruipen of wanneer ze rare streken uithalen in hun kooitje.

 

Nu je dit alles weet, wil jij een hamster??

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.