Kerst

Het is bijna kerst! De kerstdagen draaien vooral om familie etentjes, maar 2e kerstdag is voor veel mensen nog vrij. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen op deze dag! Wat dacht je van een dagje dierentuin of een mooie stad bezoeken? Hier 9x wat te doen op 2e kerstdag!

 

1.Dierentuin

Niets is zo leuk als aapjes kijken met de kerst. Hoewel je dat op de familiedagen al genoeg doet kan het ook leuk zijn om dat gewoon in de dierentuin te doen. Hartstikke gezellig! Let wel op dat de openingstijden soms verandert zijn i.v.m. 2e kerstdag. Dat geldt trouwens voor alle activiteiten.

 

2.Bioscoop

Om aan de Star Wars hype mee te doen kun je ook leuk naar de bioscoop op 2e kerstdag. Een andere film kijken kan natuurlijk ook (het laatste deel van The Hunger Games is ook aan te raden!). Je kunt er een gezellig etentje bij combineren en je hebt een leuke avond of middag uit!

 

3.Boswandeling

Het shotje of een echte wandeling in het bos zijn beiden een prima idee. Of een combinatie, nog beter! Lekker ontspannen wandelen door het bos. Alleen, met z’n tweeën, met meerderen of met je trouwe viervoeter (hond of varken): altijd leuk. Het klinkt misschien cliché, maar een boswandeling kan je echt goed doen! Lekker nadenken met de frisse boslucht een mooie omgeving. En met het tegenwoordige weer is het prima te doen.

Bos

4.Stadje

Een stadje bezoeken is ook leuk tegen de verveling. Overdag kun je lekker winkelen en het stadje bekijken, maar je kunt er ook voor kiezen om ’s avonds te gaan om lekker wat te eten en daarna wat te drinken in verschillende cafeetjes. Kijk wel in welke stad de winkels en cafeetjes open zijn, of niet natuurlijk maar dan ben je wel sneller uitgekeken.

 

5.Activiteiten middagje

Karten, snowboarden, lasertag of een andere activiteit. Er zijn genoeg leuke dingen te doen op 2e kerstdag! Kijk even met wie je gaat en wat jullie interesses zijn om te kijken wat het leukste is om te doen. Of doe iets wat je normaal niet zou doen, dat kan ook erg leuk zijn!

 

6.Pretpark

Als je de hele dag iets te doen wilt hebben: ga naar een pretpark! Lekker los gaan in een achtbaan of rustig wandelen in het sprookjesbos (ik neem de Winter Efteling maar als voorbeeld). Het boswandeling shotje kan hier ook erg leuk bij zijn. Neem gezellige mensen mee en het belooft een topdagje te worden.

Winter Efteling

7.Outlet (fashion, woon of wat anders)

Leuke dingen voor minder geld, dat klinkt prima wat mij betreft. Je kunt een fashion outlet, een woon outlet of een andere outlet bezoeken. Wat voor spulletjes je maar nodig hebt! Ga gezellig met een vriend of vriendin en maak er een leuk middagje van. Hopelijk met veel mooie spulletjes voor weinig geld!

 

8.Chill middagje

Een lekker ochtendje, middagje of avondje chillen. Eigenlijk zou ik hier nog een blog over kunnen schrijven met wat te doen op een chill middagje: je kunt natuurlijk niets doen, wat kletsen, spelletjes spelen of een film marathon houden. Allemaal super gezellig lijkt me!

 

9.Bak middagje

Een lekker bak middagje houden is ook heerlijk. Met een vriend of vriendin kun je allerlei hapjes maken (lekker tussendoor op snoepen natuurlijk) en gezellig kletsen tegelijk. Je kunt er een tapas middagje van maken of lekkere cakejes bakken. Of je maakt een uitgebreide avondmaaltijd, om het toch een beetje in de kerstsfeer te houden.

Bakken

Combineer verschillende activiteiten als je een lekkere volle 2e kerstdag wilt plannen!

 

Fijne kerstdagen!

 

Wat ga jij doen op 2e kerstdag?

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.