Header

December is een leuke, maar ook erg drukke maand. Daarom is even een momentje voor jezelf belangrijk: even een avondje niks. Maar met niks doen verveel je je natuurlijk kapot, daarom zijn hier 8 ideeën voor een avondje niks. Een avondje lekker ontspannen!

 

Extra Niks

Wat voor alle ideeën geldt: de combinatie met een lekkere geurkaars, een maskertje of een theetje/koffietje/wijntje bij de activiteit maakt alles nog véél beter! 🙂

 

Bad

Bad

Een favoriet van mij: omringt door lekkere geurtjes terwijl je je zorgen weg baadt. Vooral wanneer je zelf al erg gestrest bent helpt een bad enorm. Bijkomen in een lekker heet bad!

 

Serie of Film

Serie of film

Tijdens het kijken van een serie of een film hoef je verder nergens aan te denken. Je kunt helemaal opgaan in het verhaal. Je hoofd is dus lekker niets aan het doen!

 

Gamen

Gamen

Gamen heeft hetzelfde effect als een serie of film kijken: lekker opgaan in het verhaal! En je frustratie uiten op die arme controler natuurlijk. Deze is vooral voor de jongens: boys will be boys.

 

Beauty

Beauty avondje

Een beauty avondje voor jezelf: mmm… Lekker ongestoord je nagels lakken, een maskertje opdoen of uren aan je haar en make-up besteden. What can I say? Girls will be girls.

 

Muziek

Muziek

Muziek luisteren kan ook heerlijk zijn. Voor elke mood heb je wel muziek die daarbij past en dat kan super ontspannend zijn. Als je het kunt is zelf muziek spelen ook geweldig voor een avondje niks. Moet je het wel leuk vinden natuurlijk!

 

Opruimen

Opruimen

Voor sommigen is opruimen een ramp, maar het kan ook ontspannend werken. Omdat je aan het opruimen bent werkt het voor sommigen in hun hoofd ook opruimend. Je gedachten op een rijtje zetten terwijl je de boeken ook netjes op een rijtje zet. (De foto is alleen gemaakt voor de blog, bij mij is het natuurlijk nooooit een troep! 🙂 )

 

Lezen

Lezen

Of het nou een boek is, een tijdschrift of een stripboek: lezen kan ook erg ontspannend zijn. Zelf vind ik een boek lezen altijd leuk omdat je zelf kan fantaseren over hoe de personages en de wereld er in het boek uitzien.

 

Niets

Niets doen

Écht niets doen, gewoon liggen en nadenken (of misschien wel helemaal niet nadenken) is ook heerlijk. Je moet het wel kunnen: zolang stil liggen niets doen. Je kunt het een vorm van mediteren noemen of slapen met je ogen open. Wat het ook is, soms is het heerlijk.

 

Allemaal een hele fijne & ontspannende decembermaand gewenst! 🙂

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.