Spaartips Header 1

Langzaamaan wordt het weer zomer. Dat betekent vakanties, festivals, terrassen en andere uitstapjes. Super leuk natuurlijk, het nadeel is het alleen dat het ook allemaal wat mag kosten. Daarom is dit artikel geweid aan spaartips zodat je niks van de zomer hoeft te missen!

 

Spaartip 1: Houd bij wat je uitgeeft.

 

Het is handig om hiermee te beginnen want dit kan al veel schelen. Probeer je uitgaven te verdelen in noodzakelijke uitgaven: de dingen die je echt nodig hebt, uitgaven voor je plezier zoals een avondje stappen of een nieuwe broek en onzin uitgaven. Die koffie die je bijvoorbeeld elke keer bij het tankstation of op school koopt kan al flink aantikken. Zo kun je ook gewoon een thermoskan meenemen.

 

Spaartip 2: Zet doelen.

 

Waarom wil je sparen? Waarvoor wil je sparen? Bedenk een leuke reden om te sparen zodat je wat motivatie hebt om je deze maand in te houden qua uitgaven. Denk bijvoorbeeld steeds aan die leuke festivals of die mooie vakantie waar je naar toe wilt. Ook als je op langer termijn gaat sparen: blijf jezelf herinneren aan je spaardoel. Zo wordt het veel makkelijker om dat doel ook te bereiken.

 

Spaartip 3: Bepaal een maandelijks spaarbedrag

 

Zorg ervoor dat je elke maand een bepaald bedrag vrijhoudt om te sparen. Maak bijvoorbeeld elke maand €100,- over naar je spaarrekening. Waarom elke maand en niet om de twee maanden? Omdat je meeste inkomsten en uitgaven ook maandelijks zijn. Anders wordt het lastiger om bij te houden welk deel je wilde sparen.

 

Spaartip 4: Houd een ‘feestbedrag’ vrij

 

Jezelf aan een spaarplan houden waarbij je echt niets meer voor jezelf mag kopen is bijna onmogelijk. Houd daarom elke maand een ‘feestbedrag’ vrij waarmee je mag doen wat jij wilt. Lekkere tussendoortjes kopen, kleding kopen, games kopen, naar feestjes gaan: jouw keus! Zorg dat dit bedrag niet te hoog is, want je moet nog wel wat hebben om te sparen. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je niet over je ‘feestbedrag’ heen gaat.

 

Spaartip 5: Spaar ook contant

 

Heb je eens teveel contant geld? Stop het in een lekker ouderwets spaarvarken! Dit tikt sneller aan dan je denkt, zeker wanneer je bijvoorbeeld alleen maar 2 euromunten in het spaarvarken stopt. Of briefjes, dat is natuurlijk nog beter.

 

It’s always sunny in a rich mans world!

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.