Een moodboard zet je gedachten op een rij, het is leuk om te maken en het is een superleuke decoratie voor je huis of kamer!

Moodboard 3 Moodboard afb

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een collage gemaakt van afbeeldingen. Het kan voor van alles gebruikt worden, bijvoorbeeld om een concept of idee uit te beelden of om een gevoel over te brengen.

Waar het moodboard nu voor gebruikt wordt is om je wensen op een rijtje te zetten. Wat wil je doen in je leven? Wat wil je dat zo blijft? Wat voor nieuwe dingen wil je ontdekken? Wat wil je verbeteren? Wat wens je jezelf toe? Een board vol motivatie!

Wat heb je nodig voor een moodboard?

Dat is geheel aan jouzelf! Het is jouw kunstwerk, dus je kunt er van alles voor gebruiken. Mijn materialen waren:

  • Een canvas
  • Lijm
  • Schaar
  • Tijdschriften
  • Stiften
  • Stickers
  • Glitterlijm
  • Internet en een printer 🙂
  • Punaises

Het canvas kun je al voor een paar euro bij de Action halen. Het fietst alleen niet gemakkelijk, dus raad ik aan om met de auto te gaan. Ik spreek uit ervaring.

Moodboard 5 Moodboard 2

Hoe ga je aan de slag?

Ook dat is jouw keus! Je kunt alles toevoegen wat je wilt en de manier waarop is ook aan jou. Om aan afbeeldingen te komen kun je knipsels uit tijdschriften gebruiken. Alles wat jij leuk vind knip je uit voor je moodboard. Hoe meer tijdschriften, hoe meer keuze uit plaatjes! Ook kun je afbeeldingen via internet opzoeken en uitprinten. Het voordeel hiervan is dat je veel gerichter je plaatjes kunt vinden.

Het is ook leuk om tekstjes toe te voegen, bijvoorbeeld een leuke quote, een wens of een woord dat mij aanspreekt. Deze teksten of woorden kun je uit tijdschriften knippen, via internet en je kunt ze natuurlijk ook met een mooie stift er zelf bij schrijven. Zelf vind ik het ook leuk om accenten van plaatjes of teksten in te vullen met glitterlijm. Let wel op: wanneer je plaatjes uitprint of gewoon papier kan de inkt uitlopen door de glitterlijm. Ik spreek weer uit ervaring.

Tot slot kun je het geheel afmaken met leuke stickers of een plakband randje. Ik heb in het hoekje nog twee bandjes van festivals geprikt. Leuk om weer aan terug te denken en natuurlijk om naar uit te kijken! Het is al helemaal leuk als er later een hele rij met festivalbandjes hangt. In plaats van bandjes kan dit van alles zijn. Desnoods alle verpakkingen van je favoriete chocoladerepen.

Moodboard 4 Moodboard 1

Nu heb je een prachtig decoratiestuk voor in je huis, een ‘lijst’ met je wensen en doelen en een … toekomstvoorspeller? Sommigen zeggen dat wanneer je vaak genoeg naar je moodboard kijkt, dat al je wensen die je erop hebt afgebeeld uitkomen. Dat zou komen doordat je het onbewust zo diep opneemt dat je jezelf zo focust op je wensen waardoor ze eerder uitkomen… We zullen het zien. Voor de zekerheid hangen we hem maar op een voor ons zichtbare plek in huis.

TIP: Nodig een groepje vrienden of vriendinnen uit om samen een moodboard te maken! Supergezellig om samen te doen en je leert elkaar nog beter kennen.

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.