Koffie

Koffie met Peper it is. Maar om deze geweldige naam te kunnen gebruiken moet ik natuurlijk wel weten of mensen echt koffie met peper erin drinken! Ik ben op onderzoek gegaan.

 

Het antwoord op de grote vraag ‘Drinken mensen koffie met peper erin?’ is: ja. Wat blijkt: veel mensen zijn dol op koffie met peper. Er wordt vaak nog wat kaneel toegevoegd en men is klaar om te genieten.

 

Ik zal het recept met jullie delen:

Wat heb je nodig?

  • Koffiebonen
  • Kaneel
  • Rode of groene peper

Pleur al deze ingrediënten in je bakkie pleur en je bent klaar.

Als je iets specifieker te werk wilt gaan:

Maal de koffiebonen en kook een liter water. Wanneer het water kookt voeg je acht theelepels met gemalen koffiebonen toe, één theelepel met peper en één theelepel met kaneel. Dit geheel roer je door elkaar en laat je vervolgens nog drie minuten koken. Daarna laat je het twee minuten afkoelen. Als de twee minuten om zijn laat je het goedje door een fijn zeefje gaan en wat overblijft is je heerlijke peperkoffie!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om één theelepel peper en één theelepel kaneel door je gewoonlijke koffieroutine te doen. Of de die hard peperkoffie: een rode peper dippen in je koffie om die vervolgens op te eten. Maar die zou ik persoonlijk niet aanraden…

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

3 Comments

pien

Nou nou.. peper met koffie, ik vind het nogal een combinatie maar zal het eens uitproberen! Ben benieuwd

Reply
Pinar

Heyy Hallo , leuk om te lezen ,ik vroeg mij af al jaren of er een verhaal over stond over koffie met gemalen peper gewoon scheutje er in hup met lepeltje bio honig ik vind het heerlijk .. nooit van ergens gelezen deze recept zelf ondekt ik vond gewoon wel lekker…wat ik merk voor mijn lichaam dat goed is voor mijn keel net als keel pastilles zeg maar en ik heb gevoel dat met vet verbranding sneller lichter voel..en ook vaak doe ik samen met gemalen bio kaneel in mijn koffi3 …vooral in de winter vind ik lekker..
Leuke blog
Grt
Pinar

Reply
Lisa ter Horst

Hoi Pinar,

Wat een leuke reactie! 🙂
Super om te horen dat het voor jou lichamelijk ook nog voordelen heeft. Zo zien we maar weer, koffie met peper is overal goed voor 😉

Pittige groetjes van Lisa
(Koffie Met Peper)

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.