Hoe overleef ik een regendag

‘Yeaaahh!! Eindelijk zomer, kom maar op met dat lekkere weer!’ De eerste gedachte die voorbijkomt als de zomer voor de deur staat. Maar die gedachte verandert helaas snel wanneer het getik van de regen tegen de ramen aanslaat. Wat is dit? Zo kunnen we toch nooit onze zomer bucketlist uitvoeren? Gelukkig is de redding nabij. Hier zijn namelijk zeven activiteiten die gewoon binnen te doen zijn. Vervelen, wat is dat?

 

Spa dagje

Alleen of met vriendinnen, maakt niet uit, het is altijd heerlijk om even een moment voor jezelf te hebben. Dit kan bij een echte spa, of lekker thuis. Kost niets en kan net zo ontspannend zijn. Een lekker heet bad, een maskertje, een manicure, een scrubje… en dat alles bij het genot van wat thee, chocola en een geurkaars (TIP: bij de IKEA hebben ze heerlijke geurkaarsen).

 

Game dagje

Voor mannen is dit misschien een aantrekkelijker momentje voor jezelf. Verder werkt het hetzelfde als het spa dagje: alleen of met vrienden lekker ontspannen (en soms gespannen) dagje. En dat alles bij het genot van wat bier en chips.

Game dagje

Film/serie marathon

Eindelijk heb je de tijd om die hele film marathon te kijken of om dagenlang die ene spannende serie af te kijken. Aangezien het ook nog regent buiten is het zelfs enigszins verantwoord om de hele dag voor de televisie te zitten. Pak er een dekentje bij of wat popcorn en let the games begin! (In het geval dat je ‘The Hunger Games’ kijkt.)

 

Fitnessen

Als je de hele film/serie marathon hebt doorlopen is het verstandig om jezelf toch een beetje in beweging te brengen. Gelukkig is de sportschool indoor, zodat jij als het regent geen excuus hebt om niet te gaan sporten. En nadat jij zo fanatiek hebt gefitnest kun je beginnen aan je spa avondje.

 

DIY project beginnen

Er zijn op internet heel veel leuke Do It Yourself projecten te vinden. Sommigen duren maar 5 minuutjes en sommigen kunnen een hele dag in beslag nemen. Zo kun je kiezen waar jij het meeste zin in hebt. TIP: er is een pagina op Facebook waar altijd hele leuke DIY ideeën staan. De pagina heet ‘5-Minute Crafts’. Niet alle projectjes duren maar 5 minuten, er zitten ook langere projecten tussen. Hoe dan ook: superleuk om te doen en het kan gewoon binnen!

DIY

Schilderen

Als je een beetje artistiek bent aangelegd kun je ook lekker gaan schilderen. Als je niet artistiek bent aangelegd kan dat natuurlijk ook. Zolang je een goed verhaal hebt kun je van een streep ook kunst maken. Schilderen kan gewoon binnen en zo heb je ook gelijk een mooi decorstuk voor op de muur.

 

Opruimen

Een grote opruimbeurt: het klinkt niet leuk, maar met een muziekje erbij kun je lekker los gaan. Nu heb je de tijd, dus ga voor een mooi opgeruimd huis/opgeruimde kamer. Je zult er geen spijt van krijgen! Sterker nog: opruimen werkt niet alleen goed voor de kamer, maar ook voor jezelf. Het geeft je namelijk ook een ‘opgeruimder’ gevoel in je hoofd waardoor je minder stressgevoelig bent.

 

Zo zie je wel: de regen is geen excuus om minder te genieten van je vrije tijd. Daarbij kun je extra uitkijken naar het moment dat de paraplu verwisseld wordt door de parasol!

Parasol

Enjoy your summer!

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.