Verkhoudheid Header

 

De struggle van een snowboardster & the story of my life:

Voor Na

Mijn omgeving is met z’n allen massaal verkouden. Of het aan mij ligt weet ik niet. Voor het geval dat dat wel zo is zal ik men ook even tips geven om de verkoudheid te overleven. Het kan je immers behoorlijk irriteren!

 

Tips tegen verkoudheid:

  • Hygiëne: een verkoudheid verspreidt zich snel door bacteriën. Daarom is het belangrijk om lekker schoon te zijn en je handen te wassen zodat je de verkoudheid sneller kunt overleven.
  • Frisse lucht: ook frisse & schone lucht helpt de verkoudheid tegen te gaan. De schoonste lucht blijft van buiten komen, dus zet die ramen lekker open! Zorg alleen wel dat je geen kou vat. 😉
  • Rust & slaap: rust is een goed medicijn tegen verkoudheid. Dus slaap veel en doe lekker rustig aan. Klinkt niet als een ramp, toch?
  • Rust in eten: ook in je lichaam is rust belangrijk. Eet daarom geen dikke vette hamburgers (hoe lekker ze ook zijn). Anders moet je lichaam alle energie in het verteren van je maaltijd steken, terwijl het bestrijden van de verkoudheid ook energie nodig heeft.
  • Stomen: stomen, wat is dat? Je gaat met je gezicht boven een bak heet water hangen met een handdoek over je hoofd. Vervolgens adem je de stoom diep via je neus in en uit. Een sexy gezicht is het niet, maar het helpt je wel ademen en je neus leeg te maken.
  • Honing: een traditioneel wondermiddel tegen verkoudheid. Het verzacht en verhelpt de verkoudheid. Daarbij is het nog lekker ook! 🙂
  • Vitamine C: vitamine C zit veel in citrusvruchten (citroen, sinaasappelen etc.), maar ook in verschillende groentes (spinazie, broccoli, paprika en spruitjes). Lekker veel van eten dus!
  • Warmte, warmte, warmte: blijf warm! Trek lekkere warme kleding aan, ga in een warm bad of neem een warme douche en drink warme drankjes. Drink dus een lekker kopje thee voor de haard met een dekentje, mmm… Combineer ook wat vitamine C en honing bij je warme thee: lekker en goed tegen de verkoudheid!

 

Citroen Thee

Tot slot: de vraag die iedereen zichzelf stelt… De vraag waar niemand nog een antwoord op weet, tot vandaag: want ik heb het antwoord gevonden! Ready or not, here it is:

 

Wat is beter: snuiven of snuiten?

 

Het antwoord is snuiven! Het is dan wel wat viezer voor de omgeving, maar volgens onderzoek voorkomt snuiven dat je slijm in de bijholten perst waardoor je nog meer verstopt raakt. Lekker je neus ophalen dus.

 

Geef deze tips aan iedereen die van een verkoudheid af moet en ze zullen je voor eeuwig dankbaar zijn!

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

4 Comments

Henk

Verkoudheid wordt helaas veroorzaakt door een virus.
Dus heeft het geen zin om je te beschermen tegen bacillen.
Voor de rest, leuke tips

Reply
Lisa ter Horst

Bedankt! Scherp, dat klopt inderdaad. Maar hygiëne in acht nemen kan nooit kwaad voor bacteriën én virussen. 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.