Leertips

Of je nu al druk bezig bent voor je eindexamens of je binnenkort weer tentamens hebt, leertips om comfortabel te leren komen altijd van pas! Met behulp van deze tips ga jij dat tentamen halen op een comfortabele manier, zonder al teveel stress.

 

Plan alles goed

Een goede planning is belangrijk om rustig en relaxt te kunnen leren. Het is mogelijk dames en heren! Maar zorg wel dat je planning klopt, anders ben je alsnog gestrest bezig. Stel prioriteiten en kijk welk vak het meeste aandacht nodig heeft. Handig is om een lijstje te maken waarin je je vakken op prioriteiten ordent. Zo weet je meteen waar je aan moet beginnen.

 

Beloon jezelf 

Sommigen mensen kunnen zich niet genoeg motiveren voor school en halen daarom lage cijfers. Onzin! Dan motiveer je jezelf toch met iets anders? Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je na elk hoofdstuk dat je geleerd hebt een lekker stukje chocola mag pakken. Of misschien is dat niet het perfecte product om jezelf mee te belonen…

Lekker drinken

Nee, geen sterke whisky of een cocktail, maar een lekker kopje thee of een kopje koffie kan je goed doen tijdens het leren. Nieuwe energie in een bakje heet water of gemalen koffiebonen. YUM!

In het kader van beloningen kun je jezelf die lekkere cocktail wel gunnen na je leerwerk 🙂

 

Zorg voor een mooie, fijne en nette omgeving

Je leeromgeving en de sfeer waarin je zit is belangrijk voor je concentratie. Is het thuis druk en zitten er schreeuwende broertjes of zusjes om je heen? Probeer dan op school te leren. Buiten leren werkt voor sommigen ook erg goed, maar anderen raken er door alles afgeleid. Let er ook op dat je omgeving niet rommelig is. Ook al heb je veel te leren, probeer je werkplek geordend te houden. Een rommelig bureau kan namelijk ook zorgen voor onnodige stress.

Only the essentials Only the essentials!

Houd pauzes

Aan één stuk dag en nacht doorleren kan niemand. Zorg er daarom voor dat je voldoende pauzes houdt. Ook niet teveel natuurlijk, maar wanneer je hoofd vol zit is het verstandig om eventjes van je leerwerk weg te lopen. Al is het 5 minuutjes even iets leuks doen, dat kan al enorm schelen. Even helemaal weg van je werk, even je gedachten leeg, zodat je daarna weer volop aan de bak kan.

 

Begin op tijd

Het spreekt misschien voor zich, maar een goede studie tip is om op tijd te beginnen. Niet té op tijd, anders ben je het met de tijd van het examen alweer vergeten.

 

Stop op tijd

In het kader van een vol hoofd is het ook belangrijk om op tijd te stoppen. Als je dat diploma zó graag wilt dat je de hele dag aan het studeren bent is het ook belangrijk om te weten wanneer je je rust moet pakken. Anders raakt je hoofd zo overvol dat het tijdens je examen helemaal uitgeput is en niks meer weet. Verzorg dat arme hoofdje dus goed! Zorg dat het leert, maar dat het ook zijn rust krijgt.

 

Bananen eten

Wist je dat bananen een hoog kalium gehalte hebben? Daarvan wordt je alerter en kun je dus beter leren! Eet dus lekker veel banaantjes tijdens het studeren. Nog gezond ook! (Misschien een beter voorbeeld voor beloning in plaats van chocola…)

Ingerdiënten

Goed slapen

Een goede nachtrust is ook essentieel om comfortabel te kunnen leren. Als je moe bent kun je jezelf niet optimaal concentreren. Zorg dat je niet overdag in slaap valt op je leerwerk, maar lekker ‘s nachts op je kussentje! Als je moeite hebt met slapen vanwege examenstress raad ik je aan om de paar uur voordat je gaat slapen even iets totaal anders te doen. Iets zodat je even helemaal niet aan je examens denkt. Dat geeft wat meer rust in je hoofd voordat je gaat slapen.

 

Succes allemaal met je examens of tentamens! En onthoud: dat diploma ligt er al, alleen jouw naam moet er nog op 😉

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/koffie1q/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.