1 HerrezenHerrezen…

 

…Na een maandenlange -wat zeg ik?- jarenlange verdwijning van dat leuke kopje met die pittige peper erin. 2 juni 2017 is de laatste keer dat het kopje z’n kop om de hoek stak. Daarna is er lange tijd niets meer van vernomen.

 

Deze mysterieuze verdwijning schokte uiteraard iedereen. Zelfs het oplettend oog had dit niet aan zien komen. Wat moest men nu doen als ze in de trein zaten zonder oortjes, smachtend naar wat entertainment. Of als ze op de zondagochtend nog in bed lagen te niksen en even wat onzin tot zich wilden nemen voordat ze de dag begonnen. De mensheid viel in een gat.

 

Gelukkig werd een tijdje terug dat gapende gat geweldig opgevuld door mijn lieftallige talentvolle zusje. Een vlotte pen zit in de familie en ondanks haar dyslexie heeft ook dit familielid daar geweldig gebruik van gemaakt. Check haar ‘Blog met spelfouten’ door hier te klikken.

 

Het kopje met de peper zou liegen als ze zei dat het niet weer een beetje begon te kriebelen. Vaak heeft ze op het punt gestaan om weer te starten, maar bang voor afwijzing en bang om het weer niet af te maken is ze er nooit aan begonnen. Totdat het kopje in een dal viel. Een dal dat doelloosheid heet.

 

Het kopje was naar omstandigheden eigenlijk haar doel en haar passie verloren. Ze dacht dat ze het steeds weer had gevonden. Elke week weer opnieuw. En elke week weer opnieuw verloor ze dat doel uit het oog. Het kopje dacht na over hoe ze uit dit dal kon klauteren. Toen besloot ze de inhoud eens uit het kopje te halen. Ze pakte de peper, ze zette de peper rechtop tegen de wand van het dal en barst: ze kon de peper gebruiken om eruit te klimmen! Ze had geen hulp nodig van buitenaf, ze kon het zelf. Eenmaal uit het dal nam het kopje de peper weer mee en gebruikte deze om bergen te beklimmen. Op naar de top. En zo wist het kopje het dal om te denken naar een berg vol kansen.

 

“Juist. En wat probeer je te zeggen met deze onzin?”

 

Goed. Het komt erop neer dat ik even wat tijd voor mezelf heb gehad en tot de (voorlopige) conclusie ben gekomen dat het doel de weg is om het doel te vinden. Dus niet het doel zelf, maar de weg ernaartoe. Klinkt dat nog logisch? Enfin. Eenmaal uit het dal ben ik naar mijn passie gaan luisteren en ben ik een onderneming ben gestart: Studio 95. Een content studio die on- en offline content verzorgd voor consument en bedrijf (van flyers en kaarten tot online CV’s, websites en social media). Dus (even reclame maken natuurlijk): bekijk de website hier en plaats eventueel gelijk al een bestelling! 🙂

 

“Gaaf! Ga ik doen! Maareh… hoe zit het met Koffie met Peper?”

 

Ja, terug naar de peper. De weg ernaartoe is het doel. Dus ik wil de weg ernaartoe eigenlijk vastleggen, zodat we later terug kunnen gaan naar de betekenis van deze weg. En wellicht het antwoord op de vraag wat JOUW doel is.

 

Koffie met peper was altijd echt mijn kindje. En ik wil dit kindje nieuw leven inblazen, maar dan net eventjes anders. In plaats van rond te rennen en overal onzin te kramen (als het jonge kind dat ik was), ga ik mijn onzin nu verpakken in een onderwerp (als het iets-minder-jonge kind dat ik nu ben). Het leven is een zoektocht. Een zoektocht naar je passie, een zoektocht naar geluk, een zoektocht naar betekenis. En Koffie met Peper gaat daarin mijn soort van logboek zijn. Maar don’t worry: het zal zeker niet ten koste gaan van alle onzin.

 

Dusss ik hoop je binnenkort weer hier te zien zodat je met me mee kunt zoeken! 🙂

Enjoy jouw zoektocht!

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.