Hopend op een rijk 2016 wordt er gekrast op de December Kalenders en worden er postcodeloten gekocht. “Zo hoog was de Postcodekanjer nog nooit geweest!” wordt er elk jaar geroepen. €49,9 miljoen en als je wint mag je met je kop op tv. Zo weet iedereen dat jij nu over bijna €50 miljoen beschikt en je postcode is ook al bekend gemaakt. Nou, doe mij dan maar een bescheiden (en anoniem) miljoentje. Dromend over deze prijs stel ik mij de volgende vraag: wat te doen met 1 miljoen?

 

Geld

Natuurlijk, geld maakt niet gelukkig. Rijkdom komt niet van geld, maar het maakt het leven soms wel een stuk makkelijker! Als arme student zou ik 1 miljoen zeker wel waarderen. Voor mij hoeft het niet eens 1 miljoen te zijn, met 100.000 stel ik mezelf ook al gelukkig. Maar 1 miljoen is wat mij betreft prima.

Ik denk eerst aan een leuke auto, een mooi huis en misschien een bootje. Niet te groot, niet al te speciaal: gewoon leuk! Het feit dat je alles meteen kunt afbetalen lijkt me heerlijk! Vervolgens gaan we naar de extra luxe. Een jacuzzi in de tuin klinkt wel goed. Lekker sterretjes kijken in een warm bubbelbad, misschien zelfs als het sneeuwt. Of een vakantiehuisje bij de piste, ook leuk! Elke dag snowboarden en ’s avonds met een lekkere jägerthee in de jacuzzi.

Jacuzzi

Stoppen met werken klinkt voor velen ook aannemelijk. Met 1 miljoen zou ik niet stoppen met werken. Mij lijkt het dat je je zo snel gaat vervelen dan, zonder carrière doelen.. Als ik Sims speelde met de money cheat en ik liet ze stoppen met werken was ik ook altijd zo verveeld. En dan liet ik ze verdrinken in het zwembad. Geen goed idee voor het echte leven.

Sims

Wat ik ook graag zou willen is mijn geld geven aan een goed doel. Maar omdat ik goede doelen nooit zo vertrouw, je weet nooit zeker wat er met je geld gebeurt, zou ik zelf naar een arm land reizen om daar persoonlijk de mensen te helpen. Zo weet je tenminste dat het geld goed terecht komt en dat je mensen écht helpt. Om maar meteen door te gaan naar een ander doel van mij: een wereldreis maken. Dat lijkt me zo leuk en leerzaam. Er zijn zoveel verschillende culturen en het lijkt me interessant om die écht mee te maken. Mooi busje huren of kopen en op pad over de wereld!

Wereldreis

Over cultuur gesproken: ik zou (gek genoeg) als ik 1 miljoen zou winnen een tijdje met niets willen leven. Een beetje zoals Boeddha: rondtrekken met niets, maar in plaats van een heel leven voor een paar maanden. Wanneer je wel zoveel geld hebt lijkt het me extra leerzaam om even zonder te leven. Daarbij kun je dat met zoveel geld onbezorgd doen, want als je terugkomt kun je verder met je oude leven. Anders zou je een paar maanden geen inkomsten hebben en kan je leven ‘thuis’ niet verdergaan.

Leuk om te fantaseren wat je allemaal kunt doen met 1 miljoen! We krassen maar weer verder, hopend op een winnend lot.

 

Wat zou jij doen met 1 miljoen?

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.