Header Kou

Niet alleen de rokers ademen wolkjes rook, men glijdt snel uit en de omgeving is weer wit. Alles wijst erop dat het weer kouder wordt. Natuurlijk kunnen we ons huis helemaal warm stoken door de verwarming hoog aan te zetten, maar beter is het om zelf de kou te weerstaan. Ook erg handig voor buiten of onderweg. Bij deze daarom 10 tips tegen kou!

 

1.Laagjes

Het probleem van de kou is vaak ook dat je de ene keer te veel aan hebt en dan weer te weinig. Binnen of buiten zijn is nogal een verschil in temperatuur, trek daarom veel laagjes aan. Zo kun je buiten de kou trotseren en binnen genoeg uitdoen zodat je niet stikt van de warmte.

Laagjes

2.Kleed je volgens de temperatuur

Het is belangrijk om niet te warme kleding aan te hebben terwijl het helemaal niet koud is. Wanneer je bijvoorbeeld in een warme trein je jas aanhoudt en je dan weer naar de koude buitenwereld gaat is het nog véél kouder dan wanneer je je jas uit had gedaan. Soms kan dit erg veel schelen. De laagjestip gaat goed met deze tip samen!

 

3.Dekentje

Ik hou van dekentjes. Niet alleen is het lekker warm, het is ook lekker cosy! Alleen al het idee van met een dekentje en warme thee serie kijken of een boek lezen… Yum! Ben je onderweg? Neem een grote sjaal mee! Die kun je altijd ook nog als dekentje gebruiken. Multi functioneel!

Dekentjes

4.Warmtepads

Je hebt ze vast wel eens gezien. Een soort handverwarming die eerst opwarmt en vervolgens op een bepaald moment ‘in kan drukken’ zodat het lekker warm wordt. Ze kunnen 35 graden worden, dus prima voor koude handen en aangezien het een klein voorwerp is: superhandig om mee te nemen!

 

5.Warm drankje

Een warm buikje helpt enorm tegen de kou. Daarbij is het ook lekker om je handen te warmen aan een lekker bakkie pleur of een theetje of een warme chocolademelk met slagroom. Een van de goede dingen van een koude winter vind ik de warme drankjes!

Warme drankjes

6.Denk aan warmte

Een psychologisch spelletje: wanneer je denkt aan warmte krijg je het gelijk warmer. Denk bijvoorbeeld aan een strand onder de hete zon of aan een open haard en een kopje warme chocolademelk. Hmmm… 🙂

 

7.Eten

Voldoende eten helpt ook tegen de kou. Niet dat je jezelf nu helemaal vol moet gaan proppen met friet en chips, ik heb net een blog voor jullie geschreven over hoe je honger juist vermijdt! Nee: het gaat erom dat je voldoende eet. Niet te weinig, maar ook niet enorm veel. Eet voldoende, dan krijg je het minder snel koud dan wanneer je weinig eet.

Eten

8.Weerstand verbeteren

Een goede weerstand trotseert kou ook gemakkelijker. Hoe krijg je een goede weerstand? Bijvoorbeeld door koude douches te nemen. Aangezien dit niet echt comfortabel is zou ik gewoon wat extra vitamientjes slikken.

 

9.Seks

Zoals bij de meesten wel bekend is: van seks krijg je het ook warm! En aangezien de meesten deze bezigheid ook niet zo erg vinden om te doen lijkt mij dit een toptip! 🙂

 

10.Open haard

Niet zo makkelijk voor onderweg, maar thuis is een open haard een goede manier om zonder verwarming toch warm te worden.

Fireplace

 

Succes met het trotseren van de kou!

 

Facebookyoutube

Written by Lisa ter Horst

Hoi! Ik ben Lisa en met veel plezier maak ik Koffie met Peper. Niet het pittige drankje, maar de leuke spicy blogs. Ik vind het geweldig om te schrijven en ik hoop dat jullie er plezier aan beleven om te lezen. Ik ben net begonnen met deze blog en ik...
Read more

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.